50 Shades of Grey

| February 15, 2015 | Niciun comentariu

„50 Shades of Grey”, o carte romantica, amuzanta si incarcata de erotism care a cucerit inimile a nenumarate femei din intreaga lume. O poveste de iubire controversata intre o tanara naiva si un om de afaceri de succes care ascunde un secret intunecat. Nimic interesant pana aici, ca in majoritatea romanelor de acest gen. Partea care a transformat cartea intr-un real fenomen este reprezentata de preferintele sexuale neobisnuite ale personajului masculin principal Christian Grey. Cele care au citit cartea au fost captivate de relatia bolnavicioasa dintre Ana si C hristian, atat de fascinate incat au asteptat cu sufletul la gura aparitia filmului. Un film care ar fi trebuit sa ne reaminteasca de ce am citit fiecare pagina pe nerasuflate anticipand urmatoarea reactie, replica si gest ale acestor presonaje  rascolite de o pasiune mistuitoare. Deja a avut loc avanpremiera filmului, pe 11 Februarie, si a atras un numar impresionant de spectatori. Daca inca nu ai vazut filmul si planuiesti sa o faci, ar fi mai bine sa citesti acest review mai intai.

50-shades-of-grey

Lansarea filmului „50 Shades of Grey” a fost strategic planificata pentru 14 februarie, cand Valentine’s Day ii obliga pe barbati sa accepte pana si cele mai scandaloase compromisuri de dragul iubirii. Dragi barbati, hai sa recunoastem ca o vizionare de 125 de minute in care Ana se lupta cu sclavia sentimentala  si nevoia de control a lui Christian sunt inevitabile. Doamnele vor apela la orice truc sau santaj emotional pentru a va convinge cat de important este pentru ele sa vedeti impreuna acest film. Desi cartea a reusit sa construiasca cu un realism zguduitor toate umbrele intunecate ale lui Grey si modul dureros in care acestea o subjuga pe Ana, filmul este cat se poate de nereusit. De la actorii foarte neinspirat alesi, care nu aduc deloc cu personajele care in carte era descrise ca fiind atragatoare la scenele penibile in care se impuneau niste actiuni serioase de defrisare. Pe parcursul celor 125 de minute de vizioanare am constat cum o sala intreaga de mai bine de 150 de persoane a trecut de la euforie la dezamagire. Dakota Johnson este cat se poate de anosta, nu reuseste sa se indentifice cu personajul, iar mimica fetei si modul in care isi spune replicile sunt de o exagerare grosolana. Nici Jamie Dornan nu este mai stralucit. Nu are nici in clin nici in maneca cu chipesul Christian Grey, iar modul in care il interpreteaza este la fel de insipid.

Citind cartea, suferim cot la cot cu Anastasia Steel, vedem prin ochii ei si simtim pe pielea noastra iubirea ei profunda si sincera fata de Christian. Descoperim odata cu ea numeroasele umbre intunecate care il invaluie pe barbatul de care aceasta s-a indragostit.  Poate doar acesta este motivul pentru care putem suporta absurditatea ideii ca cineva ar putea fi atat de macinat de demoni incat singura relatie pe care ar putea sa o aiba ar fi cladita pe sclavie si control excesiv. Nu intelegm in totalitate o asemenea relatie, dar invatam sa o acceptam vazand sinceritatea sentimentelor care ii conduc pe cei doi. Insa vazand filmul, lipsind autenticitatea sentimentelor Anei, realizam cat de aberanta este aceasta relatie, cat de lipsit de sens este sa pierden 125 de minute din viata noastra urmarind un asemenea film. „50 shade of Grey” dezamageste complet, de la inceput si pana la sfarsit. Poate singurii care au fost incantati de eseculacestui film prost sunt prietenii, iubitii sau sotii care au fost fortati de jumatatea lor sa indure umilinta de a merge la acest film.

„50 shades of Grey” este o ecranizare slaba, un film foarte prost care nu merita efortul si timpul nostru. Insa daca ai fost atat de marcata de carte, incat nu poti rezista tentatiei de a vedea filmul, macar fii pregatita pentru inevitabila dezamagire. Din punctul meu de vedere, ti-ai face un mare serviciu daca nu ai intina imaginea buna pe care o ai despre carte urmarind acest film extrem de nereusit.

Tags:

Categorie: Filme

Despre Autor ()

Raspunde