Portugalia – 5 Experiente de Neuitat

| July 27, 2014 | Niciun comentariu
  1. Retraieste epoca marilor descoperiri in Lisabona, Lagos si Sagres

Sagres

Punctul de pornire al multor calatorii in secolele XV-XVI, Lagos este unul dintre cele mai animate orase istorice din Algarve. Sagres, cunoscut pana la epoca marilor descoperiri drept capatul lumii, este locul in care Henry Navigatorul a adunat cei mai renumiti astronomi, geografi, cartografi si constructori de nave ai timpului pentru a studia mares si cer inainte de a-si lansa expeditiile.

  1. Intra in lumea povestilor vizitand palatele din Sintra

Sintra

Palatul National este cel care i-a atras orasului Sintra faima de cel mai frumos loc din lume. Castelul Maurilor, datand din secolul al IX-lea, are o istorie bogata si turbulenta, dar ruinele sale se intind pe un deal intreg si reprezinta un itinerar placut pentru o plimbare in mijlocul naturii. Cea mai veche cladire romantica din Europa, Palatul Pena are un stil arhitectonic eclectic, la fel ca Palatul Monserrat ale carui gradini au fost mentionate in multe opere literare.

  1. Relaxeaza-te in satele pescaresti

Nazare

Cel mai renumit sat pescaresc al Portugaliei, Nazaré este locul in care inca pot fi vazuti pescarii in camasile lor cu carouri si femeile cu multe randuri de jupoane. Tavira este, probabil, cel mai frumos oras din Algarve, al carui farmec a ramas intact. Pescarii de pe raul Gilao pot fi admirati de sus, de pe podul roman care leaga cele doua maluri.

  1. Calatoreste inapoi in timp vizitand satele medievale
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Orasul care a fost oferit drept cadou de nunta de catre regele Denis reginei Isabel in 1282, Obidos este un loc extrem de romantic cu strazile sale pietruite incredibil de pitoresti, case colorate, pline cu muscate si arbusti infloriti, usi si ferestre gotice, biserici albe – toate, inconjurate de zidurile unui castel din secolul 12.

  1. Bucura-te de mare pe coasta cea mai vestica a Europei

Cabo da Roca

Portugalia detine cel mai vestic punct al Europei, Cabo da Roca, unde turistii pot chiar sa obtina o diploma care atesta ca au fost acolo. Pe coasta Atlanticului, care scalda pamantul portughez de la Algarve pana la acest punct, se gasesc numeroase statiuni cu plaje nisipoase, unde turistii se pot rasfata din plin sub razele soarelui.

Categorie: Travel

Despre Autor ()

Raspunde