Vestigiile Istoriei Letoniene

| December 24, 2014 | Niciun comentariu

Una dintre cele trei tari baltice ale Europei, Letonia este o tara cu o puternica identitate nationala, pe care locuitorii sai sunt mandrii sa o prezinte turistilor veniti aici sa descopere traditiile sale culturale, istoria sa tumultoasa sau pur si simplu sa intre intr-o lume de vis vizitand castelele sale.

 Palatele din Bauska

bauska

Desi situate la 67 km de capitala, regiunea Bauska este una din zonele cele mai frecventate de turisti datorita palatelor sale. Castelul Bauska, construit in 1443 este unul dintre ultimele edificii ale Ordinului Livonian. Dupa Marele Razboi Nordic, cladirea a fost parasita si numai zidurile exterioare si unul dintre turnuri au ramas intacte, iar celelalte patru turnuri au fost reconstruite. Inconjurat de un superb parc englezesc, Conacul Mezotne, construit in stil imperial dateaza din 1802 si a apartinut printesei Charlotte von Lieven.

Palatul Rundale, un monument arhitectural si istoric a fost conceput si construit sub stricta supraveghere a unui renumit arhitect italian, Franchesco Bartolomeo Rastrelli. Piatra de temelie a edificiului care a apartinut initial lui Ernst Johan Biron, ducele de Kurland,  a fost pusa in 1736, dar constructia a fost finalizata in 1740. Palatul Rundale contine138 de camere si este inconjurat de un impresionant parc baroc.

Castelul Riga

Riga Castel

Situat pe malul raului Daugava, Castelul Riga, care astazi este resedinta presedintelui tarii, este un reper important al capitalei letoniene. Construit in secolul al XIV-lea de Ordinul Livonian, edificiul a trecut prin cateva etape de renovari, fiecare adaugand ceva aspectului sau. Unul dintre exemple sunt turnurile sale care au devenit rotunde, in secolul al XVII-lea, in conformitate cu stilul arhitectonic al epocii.

Castelul Cesis

 cesis-castel

Construit in secolul al XIII-lea de membrii Ordinului Livonian (cruciati de origine germana), Castelul Cesis este una dintre cele mai impresionante fortarete din Lituania si din intreaga regiune baltica. Vizitatorii lui au impresia ca au patruns intr-o lume de basm cand se plimba pe aleile inguste ale gradinilor sale, printre straturile de flori sau cand se odihnesc pe marginea lacului. In vecinatatea sa se afla Muzeul de istorie si cea mai veche fabrica de bere din tara.

Castelul Turaida

Turaida castel

Un frumos edificiu medieval situat pe malul raului Gauja, Castelul Turaida a fost construit in secolul al XIII-lea de arhiepiscopul de Riga, pe locul unui castel de lemn. O importanta fortareata in Evul Mediul si reconstruit in secolul XX, Castelul Turaida a devenit o atractie turistica importanta deoarece aceasta cladire face parte din complexul cu acelasi nume, care include si alte edificii din zona, precum cea mai veche biserica de lemn si Dainu Kalns – o gradina dedicata muzicii folclorice letoniene.

Categorie: Travel

Despre Autor ()

Raspunde