Safe House – Casa Conspirativă

| March 15, 2012 | 4 Comentarii

casa conspirativa

Safe House respectă o reţetă clasică şi convenabilă astfel încât să se poată spune despre el că ar fi un film bun. Distribuţia filmului este unul dintre elementele care să ateste acest statut al filmului: Danzel Washington, Ryan Reynolds, Brendan Gleeson sau Vera Farminga. Însă distribuţia, în cazul de faţă, pare a fi cam singurul atu al filmului.

 Acţiunea urmează o schemă narativă arhicunoscută care pare să aducă aminte de cu mult mai reuşitul Training day (avându-l ca protagonist tot pe Denzel Washington): astfel că novicele interpretat de Ryan Reynolds, un tânăr agent CIA al cărui job este să adăpostească într-o locuinţă ultra securizată fugitivi, preia pe durata întregului film o serie de învăţături de la inamicul public Tobin Frost, interpretat de către Denzel Washington. Raportul de forțe good guy-bad guy este cât se poate de evident, numai că aparentul personaj negativ este cât se poate de umanizat, iar empatia publicului cu acesta este una instantanee dacă e să ţinem cont de palmaresul filmografic al lui Danzel.

 Modalitatea în care este construită acţiunea suferă disconcordanţe şi pare destul de neomogenă. Unele secvenţe sunt foarte dinamice, au parte de un montaj atipic, pe când altele sunt incredibil de statice şi repetitive. Per ansamblu filmul nu pare să aducă nimic nou în peisajul filmelor tributare genului: acţiune, dar este un film binevenit mai ales pentru nostalgicii şi fanii lui Danzel.

Tags: ,

Categorie: Filme

Despre Autor ()

Comentarii (4)

Trackback URL | Comentarii RSS Feed

    Error thrown

    Call to undefined function mysql_query()