The Grey

| March 2, 2012 | 10 Comentarii

Un avion se prăbușește în Alaska, iar supraviețuitorii se străduiesc să facă față pustiului alb în care au fost aruncați fără de voia lor și mai presus de toate ei trebuie să facă față haitelor de lupi. Grupul de supraviețuitori se micșorează pe măsură ce lupii încep să îi pândească și să îi atace.

 Filmul are structura unei călătorii, a unei lupte pentru supraviețuire în sânul unui peisaj vitreg, amenințător și rece. De-a lungul călătoriei există bineînțeles nelipsitele conflicte de grup, se conturează aura unui conducător al grupului interpretat de Liam Neeson care pare să împrumute trăsaturile precedentului personaj din Taken. El pare a fi un om pregătit pentru sălbăticie și pericolele acesteia, este acel tip de personaj care se adaptează, care improvizează, care dă piept în piept cu răul, un personaj oarecum nemilos, călit, dar animat de amintiri și flashback-uri. Peisajele sunt întrucîtva convingătoare, la fel și prestația actorilor, replicile sunt presărate pe alocuri cu umor temperat, în restul timpului ele sunt destul de repetitive și de stereotipe. Nerealistă însă este modalitatea în care lupii atacă supraviețuitorii, ei sunt conduși cumva de un spirit democratic deloc specific, care n-are nimic de-a face cu geneticul speciei. Dar până la urmă avem de-a face cu un film vandabil, commercial și digerabil.

 Filmul mai are și o fațetă religioasă, aflat singur în pustie personajul principal își ridică firesc ochii spre cer în cautare de ajutor, scena cu pricina reușind să redea un întreg amalgam de interogații religioase și existențialiste care au pretenția de a scoate filmul din tagma comercialului, lucru pe care îl reușește într-o oarecare măsură.

Tags: ,

Categorie: Filme

Despre Autor ()

Comentarii (10)

Trackback URL | Comentarii RSS Feed

Sites That Link to this Post

  1. The Grey (2011) | Recenzii filme si carti | April 12, 2012

    Error thrown

    Call to undefined function mysql_query()