Barcelona – Un Oras Arhitectural

| March 6, 2012 | 1 Comentariu

Spania

Al doilea oras ca marime al Spaniei dupa Madrid, Barcelona este o cunoscuta destinatie turistica pentru toti cei care vor sa imbine distractia cu activitatile culturale. Intr-adevar, acest conglomerat urban modern si dinamic satisface cele mai variate gusturi si cele mai sofisticate dorinte.

Un bun punct de pornire in descoperirea acestui oras complex si eclectic este orasul vechi (La Ciutat Vella) si cartierul gotic (Barri Gotic) – nucleul medieval al Barcelonei – cu strazile sale intortocheate si cladirile istorice care inconjoara Plaça del Rei. Construita la jumatatea secolului al XIX-lea de Francesc Daniel Molina, aceasta piata in stil italian este inconjurata de palmieri inalti si decorata cu felinare de fier, iar in mijlocul sau troneaza Fantana celor Trei Gratii.

Strada care Poetul spaniol Federico García Lorca  si-o dorea infinita – La Rambla – incepe in Plaza Catalunya, taie orasul vechi si se termina la Monumentul lui Columb – cel mai impunator monument din Port Vell. O colectie de cinci strazi (Rambla Canaletes, Estudis, Sant Josep, Caputxins si Santa Monica),  La Rambla gazduieste un bazar colorat unde vanatorii de chilipiruri pot cumpara orice de la canari, iepuri, pesti exotici si flori la carti, bijuterii, haine si tigari, iar turistii in cautare de excentricitati pot admira artistii locali, isi pot comanda un portret in creion sau ghici viitorul.

Cei pasionati de arhitectura, dar si cei mai putin interesati de acest domeniu vor fi fascinati de cartierul Eixample, situat in nordul orasului, unde se gasesc rezultatele creatiei faimosului Antoni Gaudi, dar si a altor arhitecti modernisti precum Lluis Domenech i Montaner si Josep Puig i Cadafalch. Probabil cel mai renumit exemplu este Templo Expiatori de la Sagrada Família, careia Gaudi i-a dedicat 15 ani din viata si care a devenit simbolul orasului. Constructia inceputa in 1882 nu se asteapta a fi terminata in urmatorii 20 de ani. Daca George Orwell a numit-o cea mai urata cladire pe care a vazut-o vreodata, majoritatea vizitatorilor sunt impresionati de abundenta elementelor decorative.

Tags: ,

Categorie: Travel

Despre Autor ()

Comentarii (1)

Trackback URL | Comentarii RSS Feed

    Error thrown

    Call to undefined function mysql_query()