Dubai – un Paradis Creat de Mana Omului

| November 28, 2013 | Niciun comentariu

Unul dintre cele sapte emirate, creat in secolul al XIX-lea de Al Abu Falasa, Dubai este situat in sudul Golfului Persic. O metropola moderna care s-a ridicat din nisipurile desertului in aproximativ 10 ani, Dubai este viziunea unui singur om – Sheikh Mohammad bin Rashed Al Maktoum. Stiind ca resursele de petrol ale tarii vor seca, liderul arab a hotarat sa ia masuri drastice pentru ca averile locale sa nu aiba aceeasi  soarta. Planul sau ambitios, de a transforma Dubai-ul in capitala de afaceri si comert a Orientului Mijlociu si intr-o statiune de renume mondial a fost indeplinit cu succes.

In prezent, acest emirat are tot ceea ce presupune un sejur perfect: hoteluri moderne si confortabile, centre comerciale, restaurante, parcuri acvatice, muzee si sali de expozitii.  Dubai a devenit mult timp in urma destinatia preferata pentru activitati sportive si culturale, dar si pentru partide de cumparaturi.

Dubai

Dubai va va surprinde cu numarul de spatii verzi, bulevarde si parcuri. Daca va programati vizita intre lunile noiembrie si aprilie, cand conditiile climatice sunt favorabile plimbarii, veti avea ocazia sa va relaxati intr-una din gradinile pitoresti, de a asculta sunetul frunzelor si ciripitul pasarilor. Si totusi, ceea ce atrage turistii in acest colt de lume este faptul ca Dubai este un paradis pentru iubitorii de cumparaturi. Standuri traditionale si magazine ocupa intreaga regiune numita Deira. Aici exista o piata de fructe (Souk), de peste, magazine de bijuterii (Gold Souk) si condimente traditionale (Spice Souk).

Cele mai multe imobile sunt noi – cladiri de birouri, hoteluri si complexe comerciale – toate se indreapta catre cer, caci Dubai este, prin excelenta, orasul turnurilor si al zgarie-norilor. Dar, daca a locui in cer devine o realitate in acest emirat, exista si alte atractii mult mai impresionante, precum seria de insule imense in forma de palmier care si-au facut aparitia in mare si care vor mari substantial zona rezidentiala a orasului. Dar cel mai maret proiect se gaseste si mai departe in mare – o colectie de insule care imita harta lumii.

Categorie: Travel

Despre Autor ()

Raspunde

Optional puteti adauga pana la 3 imagini in formatul JPEG, PNG sau GIF

Imagine 1:

Imagine 2:

Imagine 3:


7 − = 6