5 motive pentru a vizita Luxemburgul

| May 18, 2012 | Niciun comentariu

Orasul Luxembourg

Pozitia centrala a tarii si numeroasele conexiuni aeriene internationale, populatia multiculturala extrem de primitoare, numeroasele festivaluri culturale, combinatia arhitectonica de vechi si nou, specialitatile gastronomice si varietatea peisajelor sunt numai cateva dintre motivele pentru care Luxemburgul este o destinatie turistica din ce in ce mai populara.

1. Orasul vechi al Luxemburgului

Fondat in anul 923, cand contele Siegfried a construit un castel (Lucilinburhuc) pe promontoriu stancii Bock, Luxemburgul s-a dezvoltat de-a lungul secolelor drept un oras-fortareata, care si-a castigat reputatia de a fi de neinvins, fiind astfel denumit Gibraltarul Nordului. Desi ca urmare a Tratatului de la Londra, semnat la 11 mai 1867, toate operatiunile militare au fost desfiintate, vestigiile vechii fortarete sunt inca vizibile pe teritoriul orasului.

2. Castelele

Castele si ruine ale cetatii sunt printre principalele atractii ale Marelui Ducat al Luxemburgului. Dintre cele 109 castele medievale identificate, 76 au supravietuit ravagiilor timpului. Scopul lor initial fiind de aparare, multe dintre ele stau pe un piedestal stancos cu vedere panoramica peste una dintre vaile Luxemburgului. O parte dintre ele (Vianden, Beaufort, Bourscheid, Clervaux) pot fi vizitate, dar si ruinele (Dudelange, Esch-sur-Sûre, Hesperange, Koerich, Pettingen/Mersch et Useldange) pot constitui o descoperire interesanta.

3. Parcurile si gradinile

Parcul municipal amenajat de arhitectul peisagist Edouard Andre pe fostele terenuri fortificate reprezinta o adevarata bijuterie verde in centrul orasului. Concepute intr-un stil  romantic, parcurile de pe valea Petrusei reunesc topografia abrupta, formatiunile de roci bizare, ruinele de fortificatii si bastioane intr-un tot armonios. O panglica de bulevarde si alei verzi a fost creata pe pe platoul Kirchberg de arhitectul peisagist Peter Latz. Parcul Merl-Belair, situat la doi pasi de centrul orasului este locul de intalnire al familiilor cu copii datorita locurilor de joaca special amenajate pentru cei mici si a lacului, la malul caruia cei mari se pot odihni. La Grevenmacher, Gradina cu Fluturi imbie vizitatorii sa se relaxeze admirand culorile plantelor exotice si, bineinteles, ale fluturilor.

4. Drumul vinului

Pentru luxemburghezi, d’Musel este mai mult decat un fluviu care traseaza o granita naturala de 42 de kilometri intre Marele Ducat si Germania. Acest nume desemneaza o regiune pitoreasca si plina de viata din estul tarii, care se intainde de la Schengen in sud pana la Wasserbillig in nord. Protejate de vanturi, beneficiind de o clima blanda, coastele abrupte si insorite ale raului Mosela reprezinta, in primul rand, o regiune viticola de traditie. Drumul vinului urmeaza cursul raului si trece prin numeroase sate viticole, presarate de crame, unde vinurile traditionale luxemburgheze pot fi degustate din plin.

5. Posibilitatile de shopping

In Luxemburg va puteti bucura de placerea de a face cumparaturi in conditii de siguranta si relaxare perfecta. Zone pietonale lungi prietenoase si linistite, magazine superbe, supermarket-uri moderne si primitoare, piete alimentare, toate imbie turistii sa se opreasca, sa admire marfa si sa nu plece cu mana goala. Principalele centre comerciale sunt Luxemburg Esch-sur-Alzette, Ettelbruck, Diekirch si Echternach. Pietele „gourmet” si-au pastrat intact farmecul traditional si reprezinta o buna ocazie de a descoperi delicatesele locale: vinuri, bauturi spirtoase, carne afumata, miere de albine

Tags:

Categorie: Travel

Despre Autor ()

Raspunde

Optional puteti adauga pana la 3 imagini in formatul JPEG, PNG sau GIF

Imagine 1:

Imagine 2:

Imagine 3:


9 − = 6