10 Atractii din Cape Town

| January 25, 2014 | Niciun comentariu

Al treilea oras ca marime din Africa de Sud si o destinatie turistica populara, Cape Town este un oras impresionant, apreciat pentru plajele sale aurite, pentru cartierele pitoresti, pentru apropierea de cel mai sudic punct al Africii si pentru multe alte atractii.

1. Muntele Table

Dominand orasul din toate directiile, cea mai pitoreasca atractie a orasului, muntele in forma de masa este cunoscut pe plan local drept Muntele. Traseul circular al telecabinei a fost conceput astfel incat turistii sa poata beneficia de panorama orasului din diferite unghiuri. O multitudine de trasee turistice bine marcate conduc amatorii de drumetii montane prin padurile luxuriante, pe langa apele limpezi ale cascadelor si le permit sa se bucure din plin de diversitatea florei si faunei.

capetown-sa

2. Gradinile Botanice

O oda adusa florei Sud-africane, deoarece aici pot fi admirate in exclusivitate plante indigene, gradinile botanice Kirstenbosch, situate la doar 20 de minute de centrul orasului, acopera o suprafata de 528 hectare dintre care 36 sunt cultivate. Zonele de vegetatie sunt traversate de parauri si poteci special amenajate pentru plimbareti, care se pot odihni pe malul iazurilor cu apa cristalina. Gradinile sunt populate de o varietate de pasari, iar vederile de sus asupra orasului si asupra plajelor sunt impresionante.

gradina_botanica

3. Capul Bunei Sperante

Conducand pe renumita autostrada Chapman’s Peak, se ajunge la Capul Bunei Sperate, cunoscut drept cel mai sud-vestic punct al Africii dupa ce Bartolomeus Dias a ajuns aici in 1488. Aceasta conceptie s-a dovedit, insa, a fi gresita, iar extremitatea sud-vestica a continenului african s-a dovedit a fi Capul Agulhas.

good-hope

4. Castelul Bunei Sperante

Construit de compania olandeza East India intre 1666 si 1679, Castelul Bunei Sperante este cea mai veche cladire din Africa de Sud. Peretii castelului pentagonal adapostesc o combinatie de istorie culturala si militara datand din 1652 – an care marcheaza sosirea lui Jan van Riebeeck, administratorul coloniei olandeze.

Castel-Good-Hope

5. Cape Point

Situata la o ora distanta de centrului orasului, Cape Point este locul in care apele tumultoase ale oceanului atlantic Atlantic si cele calde si linistite ale oceanului Indian se intalnesc, formand un habitat unic.

Cape-Point

6. Insula Robben

Aceasta insula gazduieste o inchisoare renumita in care a fost inchis fostul presedinte Sud African, Nelson Mandela, precum si alti politicieni de culoare care luptau impotriva apartheidului.

Insula Robben

7. Plajele

Probabil cele mai cunoscuta plaje din Cape Town sunt Camps Bay, Clifton si Llandudno. Cele patru plaje din cartierul Cliffton al orasului sunt cele mai frecventate de turisti si de localnici datorita pozitiei lor si a faptului ca sunt protejate de curentii de aer. Muizenberg si-a pierdut stralucirea din anii ’50-’60, dar cateva vile elegante inca impodobesc coasta muntelui ce se ridica chiar deasupra marii. In prezent aceasta plaja este populata de surferi datorita curentilor prielnici practicarii acestui sport. Daca sunteti in cautarea unui loc mai retras, plaja de la Hope Bay va poate oferi linistea pe care vi-o doriti.

plaja-clifton-cape-town

8. Lumea pasarilor

Aceasta rezervatie naturala din Hout Bay contine peste 3000 de pasari si este un centru de reproducere pentru multe specii pe cale de disparitie. Vizitatorii se pot plimba in voie si se pot bucura de o intalnire cu egrete, cocori, bufnite si struti.

pasari cape town

9. Regiunile viticole

Iubitor de vin sau nu, regiunile viticole sunt o atractie care merita exploatata nu numai pentru degustarea diferitelor soiuri de vin, ci si pentru peisajele sale montane minunate si pentru localitatile cu gospodarii tipic olandeze. Aceste zone producatoare de vin sunt impartite in mai multe regiuni, dintre care cele mai cunoscute sunt Stellenbosch, Franschhoek, Wellington si Paarl, si sunt unite intre ele de Drumul Vinului.

simonsberg-drumul-vinului

10. Colonia de pinguini

Turistii amatori de experiente inedite se pot plimba pe aleile de lemn ale coloniei de pinguini din apropierea plajei Boulders care gazduieste mii de exemplare ale unei specii protejate prin lege.

colonia de pinguini africa de sud

Categorie: Travel

Despre Autor ()

Raspunde

Optional puteti adauga pana la 3 imagini in formatul JPEG, PNG sau GIF

Imagine 1:

Imagine 2:

Imagine 3:


− 3 = 5