Nigel Kennedy Concert Timisoara, Cluj Napoca , Bucuresti

| March 29, 2012 | Niciun comentariu

Pentru prima oara la Timisoara violonistul de  muzica clasica cel mai bine vandut din toate timpurile, Nigel Kennedy, va sustine  pentru fanii sai un memorabil concert. Artistul va canta impreuna cu quintetul sau format din Piotr Wylezol, Adam Kowalewski, Krzysztof Dziedzic si Tomasz Grzegorski.

Nigel Kennedy este recunoscut ca fiind unul dintre virtuozii vioarei si este, incontestabil, unul dintre cei mai renumiti si talentati violonisti pe care i-a produs Marea Britanie vreodata. De peste douazeci si cinci de ani tehnica lui, virtuozitatea si talentul unic au deschis noi orizonturi atat repertoriului clasic cat si celui contemporan. La ora actuala, Nigel Kennedy este cel mai bine vandut violonist de muzica clasica si nu poate fi egalat de nici unul dintre predecesorii sai. A cantat alaturi de artisti precum Sir Paul McCartney, The Who, Jeff Beck, Kate Bush, Ron Carter si Jack DeJohnette, printre altii.

Violonistul este celebru si datorita faptului ca este unul dintre cei mai mari sustinatori ai genului Klezmer (adaptare a muzicii populare est-europene). Nigel Kennedy este recunoscut pentru performantele sale din aria muzicii clasice, insa,  datorita reintrepretarii muzicale a unor piese din repertoriul Jimi Hendrix sau The Doors, artistul a devenit si mai cunoscut.  De-a lungul activitatii sale muzicale, Nigel Kennedy a castigat numeroase premii si distinctii. A cantat in fata a milioane de fani, pe unele dintre cele mai mari scene ale lumii, dar a avut si oportunitatea sa sustina concerte private pentru familia regala britanică.

Nigel Kennedy a mai concertat in Romania, insa in data de 29 martie 2012, ora 20:00 va fi pentru prima data pe scena de la Timisoara, concertul va avea loc la Sala Capitol. Printre piesele ce vor rasuna in Sala Capitol se numara atat compozitii proprii cat si piese Jimi Hendrix precum Purple Haze si 3rd Stone From The Sun.

Pentru concertul de la Filarmonica “Banatul” Timisoara se mai gasesc un numar mic  de bilete la categoriile 140 lei, 170 lei si 220 lei, categoria de 100 lei fiind epuizata. Biletele se pot cumpara online, de pe www.eventim.ro si din reteaua Eventim.

 Concert Sala Palatului

Pe 31 martie 2012, Nigel Kennedy, va sustine la Cluj-Napoca urmatorul sau concert iar pe 2 aprilie 2012 la Bucuresti va avea loc cel de-al treilea eveniment din Romania.

Tags: , , ,

Categorie: Evenimente

Despre Autor ()

Raspunde

Optional puteti adauga pana la 3 imagini in formatul JPEG, PNG sau GIF

Imagine 1:

Imagine 2:

Imagine 3:


7 − = 5