Rafting- Aventura in Valtoarea Raurilor de Munte

| April 21, 2012 | Niciun comentariu

Buzau

Pentru amatorii de aventura avem o sugestie care le va reaprinde simturile: o tura de rafting in valtoarea raurilor de munte. Instructiunile sunt mai mult decat simple: trebuie sa vii de acasa echipat cu mult curaj, sa fii un inotator priceput si sa te mentii activ atat pe rau, cat si in barca.

Raftingul nu-ti ofera doar antrenament fizic, iti ofera si numeroase alte beneficii. O plimbare alerta si antrenanta in avalul raului dezvoltă spiritul de echipă, capacitatea de coordonare, te deconecteaza de rutina si anxietatea cotidiana, si nu in ultimul rand este o oportunitatea buna pentru a socializa.

Desi nu ai crede, raftingul este un sport accesibil, si nu doar in ceea ce priveste nivelul de dificultate, dar si in privinta costurilor. O tura de rafting de o zi costa in jur de 25 – 30 de euro de persoana, si exista si posibilitatea de a opta pentru o expeditie mai lunga.

De cum a dat un pic de soare s-a si deschis sezonul de rafting 2012 si cele mai spectaculoase rauri de rafting din tara au fost asaltate de catre iubitorii acestui sport. Raurile Buzau, Jiu, Cerna si Nera sunt incredibil de spectaculoase si alegerea perfecta pentru a trai senzatii tari printre curentii de apa involburati.

Anotimpul ideal pentru rafting este primavara  cand debitul raurilor creste si experientele traite sunt si mai palpitante. Raurile precum Cerna si chiar si Jiul ofera senzatii extreme chiar si in mijlocul verii, deoarece au un debit mare tot timpul anului.

Raul Buzau are un debit relativ constant datorita uzinarii apei de la barajul Siriu la una sau doua turbine si permite practicarea raftingului indiferent de anotimp. O tura pe Buzau inseamna 15 km de senzatie, apa cu debit mare si o lupta frumoasa si palpitanta cu elementele naturii, cu vantul, cu soarele, cu apa raului, chiar si cu ploaia. Pana la urma ce mai conteaza de unde vine apa? Senzatii tari si aventura extrema sa fie!

Raul Buzau este locatia potrivita pentru incepatorii care doresc sa experimenteze senzatia raftingului si sa se pregateasca pentru rauri cu grad de dificultate mai ridicat. Este un traseu sigur. Aici ai parte de  obstacole de nivel 1-3,  de sectoare rapide prin ingustarea albiei urmate de zone de recuperare largi. Cireasa de pe tort o contituie zonele de cascade care intregesc intreaga aventura a acestui drum pitoresc croit printre curentii de apa. Este pasul de initiere necesar in acest sport de apa extrem, treapta spre urmatorul nivel, dar in aceeasi masura este o experienta tare pe care nu o vei putea uita asa usor.

Rafting Buzau

Rafting In Romania

Tags: ,

Categorie: Timp Liber

Despre Autor ()

Raspunde

Optional puteti adauga pana la 3 imagini in formatul JPEG, PNG sau GIF

Imagine 1:

Imagine 2:

Imagine 3:


− 1 = 2