10 Locuri de Vazut in Israel

| October 26, 2013 | Niciun comentariu

O combinatie fascinanta de intinderi desertice nepopulate, zone muntoase, orase moderne unde totul palpita de viata si asezari istorice incarcate de simboluri relgioase, Israelul are, cu siguranta, ce sa ofere fiecarui tip de turist: plaje nisipoase si bine intretinute pentru iubitorii de mare, restaurante exotice pentru gurmanzi, centre comerciale moderne, dar si piete traditionale pentru vanatorii de suveniruri si pentru cei pasionati de cumparaturi si, mai ales, obiective religioase care atrag adeptii celor trei mari religii ale lumii.

Orasul vechi din Ierusalim este principala atractie turistica a orasului si a tarii, fiind presarat de locuri si cladiri cu o semnificatie religioasa majora. Stradutele inguste formeaza un imens bazar unde puteti cumpara aproape orice – de la tricouri imprimate cu mesaje comice sau cu stema tarii, bijuterii, esarfe si magneti pana la obiecte de cult.

oras vechi

Biserica Sfantului Mormant sau Biserica Invierii ridicata pe Golgota, locul in care Iisus a fost crucificat, uimeste prin varietatea stilurilor arhitecturale, consecinta  tumultoasei istorii a celui mai sfant loc al credintei crestine. Lespedea de piatra pe care Mantuitorul a fost uns este vizibila la intrare, iar Capela Sfantului Mormant poate fi vizitata pret de cateva minute.

Jerusalem in Israel tourism destinations

In acest pelerinaj printre locuri sfinte, nu uitati sa puneti o dorinta intre fisurile pietrelor uriase care alcatuiesc Zidul Plangerii – singura parte rămasă din templul construit de Regele Solomon.

Zidul Plangerii

Indepartandu-va de orasul vechi, va puteti indrepta catre Muntele Maslinior, mentionat atat in Noul, cat si in Vechiul Testament. Pe langa numeroase biserici, aici se afla Grădina Ghetsemani, unde Iisus si-a petrecut ultima noapte, inainte de a fi crucificat.

Biserica Bunei Vestiri din Nazaret este un alt reper important pentru crestini.

Orasul Haifa gazduieste Gradinile Baha’i, un exemplu de spirit estetic si bun gust, construit in spiritul tolerantei si pacii (valorile de baza ale acestei religii), dar si Pestera Sfantului Ilie, sub altarul Manastirii Stella Maris.

Gradinele Bahai

Cei in cautare de atractii marine au multe variante in aceasta tara incarcata de religie. Eilat, simbolul Rivierei Israeliene la Marea Rosie ofera numeroase posibilitati de distractie – de la restaurante, hoteluri, cluburi pana la scuba diving, snorkeling si alte sporturi acvatice. Observatorul submarin isi incanta vizitatorii cu multitudinea de culori a speciilor de pesti exotici si a recifelor de coral.

marea moarta

Marea Moarta, cel mai jos loc de pe planeta, dar si cel mai bogat in sare, este renumita pentru efectele terapeutice ale mineralelor si ale namolului de pe fundul apei.

Tel Aviv

Tel Aviv, centrul economic al tarii, nu se lasa mai prejos. O faleza lunga, care se intinde intre vechiul port si cartierul istoric Jaffa, ii imbie pe turisti, dar si pe localnici cu numeroase cafenele, restaurante si hoteluri.

Categorie: Travel

Despre Autor ()

Raspunde

Optional puteti adauga pana la 3 imagini in formatul JPEG, PNG sau GIF

Imagine 1:

Imagine 2:

Imagine 3:


6 + = 8